Renče
Predstavitev Zgodovina Fotografije Aktualno

Zemljevid Renč - kje smo

Renče se nahajajo v spodnjem delu Vipavske doline, na levem bregu reke Vipave, pod obronki krasa, približno 10 km južno od Nove Gorice in dobrih pet kilometrov od meje z italijo. Renče so del občine Renče - Vogrsko.Kraj je zelo razgiban in se razteza na več kot 22 kvadratnih kilometrih ravninskega in gričevnatega območja pod vznožjem kraške planote. Sestavlja ga več manjših zaselkov, po katerih so dobile ime današnje ulice: Arčoni, Lukežiči, Mohorini, Martinuči, Merljaki, Žigoni, Vinišče, Renški Podkraj, Tureli, Renški trg.

Rence google - proti jugu
Pogled na Renče - v smeri proti jugu. V ozadju za kraško planoto se vidi tržaški zaliv. V ospredju se lepo vidi struga reke Vipave, ki se vije po ravninskem delu spodnje vipavske doline
(Slika je pripravljena s programom Google Earth)

 

Interaktivni zemljevid Renč in okolice (Najdi.si)

 

Glavni dostop do Renč iz avtoceste (H4) Vrtojba - Razdrto:

Iz Renč pelje krajevna cesta na kras v Temnico in naprej v bilžnje kraške vasi (Lipa, Komen, Opatje selo, ...). Lokalna cestna povezava je tudi pod obronki krasa do Mirna in v nasprotno smer preko Gradišča v Dorenberk in Prvačino.

Renče ceste
Renče z okolico: na sliki je označena avtocesta H4 (oranžno) in nekatere glavne ceste v spodnji vipavski dolini v okolici Renč. Rumena črta označuje mejo z Italijo. V ozadju sta vidni bližnji mesti Nova Gorica in Gorica (Italija). Pogled iz satelita je pripravljen s programom Google Earth.

 

 

Rence pogled proti severu
Pogled na Renče - v smeri proti severu, V ozadju za trnovsko planoto se vidijo julijske alpe. Rumena črta označuje mejo z Italijo. avtocesta H4 je označena z oranžno, nekatere glavne ceste v spodnji vipavski dolini v okolici Renč pa s svtlo rumeno barvo. (Slika je pripravljena s programom Google Earth)

 

Renče pregledno
Renče - pogled iz satelita. Označene so posamezne ulice, ki se zvezdasto širijo iz centra (Renški Trg) ob mostu čez reko Vipavo, proti obronkom krasa. (Slika je pripravljena s programom Google Earth)

 

 

 

Larrow
 
Rarrow

 

line

Informacije: iztok.arcon@guest.arnes.si
Zadnja sprememba: 26-09-2010