Renče
Predstavitev Zgodovina Fotografije Aktualno

Gimnastika

Na vidno mesto v delovanju Športnega društva Partizan Renče se je z vzgojnim delom in športnimi dosežki uvrstila športna šola, ki jo vodi načelnik in najstarejši član društva Dragotin Arčon. Športna šola vključuje vadbo splošne telesne vzgoje, ki je namenjena  otrokom od pet do deset let, medtem ko se z enajst do petnajst let starimi deklicami in dečki bolj posvečajo gimnastiki. Vadba zajema tako vaje v parterju, na orodju (drog, bradlja, gred, preskok), kakor tudi skoke na mali prožni ponjavi in v zadnjem času tudi na veliki prožni ponjavi. 

Gimnastika - nastop
Telovadna akademija v telovadnici v  Renčah, na kateri so člani  gimnastične sekcije v razgibanem nastopu prikazali svoje znanje v parterju. (Mohorjevo 1999)

Športne šola  tako nadaljuje dolgoletno tradicijo telovadnega društva  pri vzgoji mladih športnikov, ki pozneje nadaljujejo svojo športno pot v različnih športnih panogah.  Ena od glavnih značilnosti športne šole je množičnost. Samo v sezoni 1996-97 je bilo vanjo vključenih okrog osemdeset otrok.

Gimnastika TVD Partizan Renče
Vrsta najmlajših članov športne šole TVD Partizan Renče z vaditelji (1999)

Množičnost in kvalitetno delo pa prinašajo tudi zelo lepe športne rezultate. Na državnih prvenstvih redno posegajo po najvišjih mestih.  V letih 1996/97 je ekipa starejših deklic v skokih z male prožne ponjave je osvojila drugo mesto, Dean Turel je med starejšimi dečki osvojil bronasto medaljo. Na prvenstvu v športni gimnastiki so bili mlajši dečki ekipno drugi, Žan Marušič pa je bil med posamezniki tretji. V tekmovanju šol v akrobatiki je Urban Martinuč osvojil srebrno medaljo, mlajši dečki pa so v skokih z male prožne ponjave dosegli ekipno prvo mesto in tudi posamezno so osvojili vsa tri prva mesta: Luka Čotar bron, Mitja Peršič srebro in Žan Marušič zlato.

Gimnastika dečki
Ekipa mlajših dečkov, ki je dosegla ekipno prvo mesto na državnem prvenstvu v akrobatiki leta 2000.
stojijo: Tine Rovan, Egon Pregelj (vaditelj), Andraž Furlan, Primož Zorn;
sedijo: Nick Petrič, Domen Velikonja, Žiga Arčon

V sezoni 2000/2001 je v športni šoli vadilo prek sto otrok v različnih starostnih skupinah od 6 do 15 let. Tudi v tej sezoni so dosegali odlične špotrne rezultate. Redno so osvajali najvišja mesta na medobčinskih in na odprtih prvenstvih. Tudi na državnih prvenstvih rezltati niso izostali: ekipno dve prvi, dve drugi in tri tretja mesta; med posamezniki  pa štiri srebrne medalje (Martina Furlan, Andraž Furlan, Žan Marušič in Neli Sulič) ter eno bronasto (Borut Černe).  Največji uspeh sta dosegli Asta Fritz in Neli Sulič, ki sta osvojili pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave v absolutni konkurenci:  Asta v kategoriji mlajših in starejših deklic, Neli pa v kategoriji mladink in članic. 

Gimnastika  skok na prožni ponjavi
Nastop na mali prožni ponjavi (1999).

 

Več o dejavnosti Športnega društva Partizan Renče in o uspehih renške gimnastike danes lahko izveste na njihovih spletnih straneh: http://www.sd-partizan-rence.si

 

Larrow
 
Rarrow

 

line

Informacije: iztok.arcon@guest.arnes.si
Zadnja sprememba: 29-03-2009