Renče
Predstavitev Zgodovina Fotografije Aktualno

Nogomet

Nogometna dejavnost je že vrsto let organizirana v samostojnem klubu, njeni začetki pa segajo v leto 1970 oz. 1971, ko je bila uradno registrirana nogometna sekcija Partizana Renče. Že po dveh letih so na današnji lokaciji zgradili igrišče, kar je dalo nogometu velik polet. Potem, ko so se leta 1974 v neposrednem dvoboju z Biljami uvrstili v zahodno slovensko ligo, so nastopili znameniti "portoroški sklepi", ki so skoraj za deset let zaustavili rast te dejavnosti. Po nekajletnem tekmovanju v primorski nogometni ligi se je članska ekipa uvrstila v tretjo nogometno ligo, v sezoni 1995/96 pa so dosegli svoj največji uspeh doslej, uvrstitev v drugo državno ligo. Poleg ustanovitelja nogometnega kluba Branka Turela, velja omeniti v devetdesetih letih osrednjo osebnost renškega nogometa, Rajka Stepančiča.

Nogomet
nogomet 1974
Tekme med Renčami in Biljami v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so bile vedno derbiji - zanimive in razburljive in vedno pred številnimi gledalci
Prizor s tekme Renče : Bilje v Renčah, ki je odločala o prvaku Primorske lige (1974)

Po vseh težavah prejšnjega nogometnega kluba so nogometni zanesenjaki uspeli obdržati in uspešno usposobiti današnje nogometno društvo Renče. Cilj, ki so si ga zastavili, je ustvarjanje možnosti, da bi se mladina iz Renč in bližnje okolice več in bolj intenzivno ukvarjala z nogometom. Preuredili so klubske prostore ter uredili igrišče in okolico športnega parka. Za normalno delovanje kluba bi nujno potrebovali vsaj še eno pomožno igrišče.

Nogomet 2007
Trening mladinska ekipe na nogometnem igrišču v športnem parku v Renčah (2007)

V zadnjem obdobju nogometno društvo Renče po vodstvom Rajka Lasiča razvija nogometno kulturo v Renčah predvsem z vzgojo mladih kadrov od prvih razredov osnovne šole naprej. V društvu redno vadi okrog osemdeset otrok pod strokovnim vodstvom trenerjev Rajka Lasiča, Vasilija Čermelja, Mitje Logana, Andreja Furlana. Uspešno tekmujejo v več kategorijah: mladinci, kadeti, U-IO, U-8, U10. Nekateri renški nogometaši že uspešno nastopajo tudi pri današnjih prvoligaših. V letu 2008 pa se je ponovno formirala članska ekipa, ki uspešno nastopa v regijski primorski ligi.

 

Larrow
 
Rarrow

 

line

Informacije: iztok.arcon@guest.arnes.si
Zadnja sprememba: 29.03.09